Mantenir una sexualitat saludable

La sexualitat és una forma de comunicació.

///Mantenir una sexualitat saludable
Mantenir una sexualitat saludable2018-04-11T17:44:06+00:00
  • Mantenir una sexualitat saludable

No és cert que amb l’edat disminueix o fins i tot desapareix l’activitat sexual.

En envellir no es perd el desig sexual i els adults grans són tan capaços com qualsevol altre de sentir plaer, tenir fantasies i somnis. La sexualitat forma part de la vida quotidiana, i és gratificant en qualsevol etapa de la vida.

D’altra banda, convé recordar que l’activitat sexual no és sinònim de coit. La sexualitat pot desenvolupar una de les facetes més creatives de les persones i proporcionar plaer de maneres molt diverses.

La sexualitat en la vellesa s’ha vist influïda per determinats estereotips socials sobre el rol masculí i femení i, sobretot, pel rol de persona gran segons el qual la necessitat de mantenir relacions sexuals desapareix amb l’edat. Aquesta percepció social de negació de la sexualitat que es produeix entre persones grans heterosexuals, pot augmentar en el cas de persones homosexuals.

Normalitzar la sexualitat entre els adults grans, respectant tendències, prioritats, gustos i creences, passa per afavorir la comunicació sobre aquest aspecte, expressant opinions i dubtes que es puguin presentar en aquest àmbit de la vida.

És important tenir en compte que a qualsevol edat es poden contreure malalties de transmissió sexual si no s’utilitzen preservatius.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència i els nostres serveis. Si vols seguir navegant has d'acceptar el seu ús o configurar el teu navegador. També pots sortir del web