Degut als canvis demogràfics experimentats en els darrers anys, la gent gran és un col·lectiu que s’ha vist incrementat significativament. Aquest increment ha vingut acompanyat d’una major diversitat del col·lectiu de persones grans pel que fa a l’edat, la salut, la situació social i de la introducció d’un nou discurs: el de les persones grans actives.

Es per aquest motiu que diverses administracions públiques ofereixen un ampli ventall de serveis i ajudes per cobrir, garantir i satisfer les noves necessitats d’aquest col·lectiu.

Transport adaptat

Aquest servei proporciona un sistema de transport adaptat al grau de necessitat de suport de les persones amb discapacitat que no poden accedir al sistema ordinari de transports. L’objectiu és facilitar-los l’accés als serveis socials d’atenció especialitzada.

Els usuaris o usuàries que vulguin beneficiar-se del servei transport adaptat han de posar-se en contacte amb els serveis socials bàsics de la seva entitat més propera per a sol·licitar-lo, ja que actualment no hi ha un procediment ni un establiment protocol·litzat concret.

Ajuntaments que ofereixen transport de servei adaptat:

Consell comarcal Alt Urgell

Consell Comarcal de L'Anoia

Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Cambrils

Ajuntament de Mataró

Consell Comarcal del Pallars Sobirà

Ajuntament de Sabadell

http://www.santcugat.cat/tramit/servei-de-transport-adaptat-per-a-persones-amb-mobilitat-reduida

Consell Comarcal de la Terra Alta

Ajuntament de Vic