Un estudi impulsat per la CAMFiC demostra els beneficis d’una intervenció interdisciplinària diferent de la convencional

Una intervenció centrada en l’activitat física, els consells sobre la dieta mediterrània, la revisió de la polimedicació i l’avaluació de les necessitats socials pot evitar o revertir la progressió de les persones grans no fràgils a un estat de fragilitat.

A més, aquesta actuació millora la seva capacitat funcional i cognitiva i redueix l’ús de recursos sociosanitaris. Aquests són els resultats que mostra un estudi de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) fet abans de la pandèmia en què hi van participar 200 persones majors de 80 anys i eren usuàries d’un centre d’atenció primària urbà.

Entre els majors de 65 anys, la fragilitat té una prevalença del 27% a l’Estat espanyol i la pre-fragilitat del 50,9%. Ambdues situacions augmenten amb l’edat i són més freqüents en dones.

La mitjana d’edat dels participants en l’estudi va ser de 84,5 anys i el 64,5% van ser dones. Es van fer dos grups aleatòriament: un va rebre el tractament habitual que es dona als CAP i l’altre va participar en una intervenció interdisciplinària i multifactorial durant sis mesos.

Llegir més: https://www.social.cat/noticia/14317/activitat-fisica-bona-alimentacio-revisar-la-medicacio-i-avaluar-necessitats-socials-preve