Quan ens jubilem és una bona oportunitat per viatjar i existeixen diverses maneres de fer-ho: des dels viatges que ofereixen algunes administracions i entitats, els de les agències especialitzades o els que podem trobar per Internet.

Algunes recomanacions generals per viatjar:

  • Informa’t molt bé dels requisits i característiques del viatge i del lloc on vas (visats, passaport, clima, categories dels hotels).
  • Recorda que la publicitat és vinculant, per tant, guarda els catàlegs i els fulletons informatius juntament amb els contractes, comprovants, tiquets i/o factures ja que els podries necessitat a l’hora de fer una possible reclamació.
  • Abans del viatge, informa’t si l’assistència sanitària que tens contractada et cobreix sanitàriament al país on viatges (seguretat social o mútua d’assistència sanitària privada).
  • Si viatges a l’estranger, informa’t del telèfon i de l’adreça de l’ambaixada o consolat del teu país en aquell Estat, ja que en cas de problemes et poden ajudar. En el cas que l’Estat espanyol no disposi d’Ambaixada en el país de destinació, pots adreçar-te a la de qualsevol altre estat membre de la UE i obtenir-ne protecció diplomàtica.
  • Durant el viatge porta sempre el telèfon de l’agència de viatges o del seu representant del país on estiguis.
  • Contracta sempre el viatge a través d’empreses degudament autoritzades al Registre de Turisme de Catalunya (Direcció General de Turisme).
  • És recomanable contractar el viatge a través d’empreses adherides a una Junta Arbitral de Consum perquè, en cas de conflicte, aquest es pugui resoldre de manera ràpida, senzilla i gratuïta.
  • Recorda que pots consultar la informació del Registre de Turisme de Catalunya, de la Direcció General de Turisme.
Més informació:

Més informació per consultar temes de consum d’agències de viatges, transport aeri, serveis turístics o allotjament:
Agència Catalana de Consum de la Generalitat de Catalunya

Enllaços d’interès per organitzar viatges:

Targeta De Bat a Bat
Abonament anual al patrimoni cultural

Una nova manera de gaudir del patrimoni cultural. Visita, tantes vegades com vulguis durant tot un any, els 29 museus, monuments i jaciments arqueològics de Catalunya gestionats per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Més informació a: patrimoni.gencat.cat/debatabat

Imserso

Imserso

L’Administració del Estat espanyol, a través del IMSERSO i dins de les seves polítiques d’envelliment actiu, promou un Programa de Turisme destinat a gent gran, amb l’objectiu de facilitar la incorporació d’aquest col·lectiu de la població a les corrents turístiques.

Turisfactec

Turisfactec

El departament de Turisme de Fatec (Turisfatec), té al voltant de 25 anys d’experiència en la realització de viatges i excursions de diferents tipus amb la intenció de promoure l’activitat turística social i cultural entre la gent gran.

Viatjar.cat

Viatjar.cat

Viatjar.CAT és un bloc sobre viatges on trobaràs informació sobre els principals destins turístics, ofertes de vols, hotels barats, viatges i suggeriments per vacances o escapades de cap de setmana originals.

Barceló viatge: B The Travel Brand

Barceló viatge: B The Travel Brand

Barceló Viatges té una xarxa amb més de 650 oficines i agències per tot l’Estat Espanyol.

Club del Viatger

EL CLUB DEL VIATGER
VIATGES EN GRUP DE QUALITAT

Amb el Club del Viatger no t’hauràs de preocupar de res, tots els serveis hi son inclosos i sempre aniràs acompanyats per un membre de nostre equip!
El viatge comença amb el trasllat a l’aeroport des de molt a prop de casa i a la tornada t’hi tornem a deixar!
Et proposem viatges arreu de Catalunya, d’Europa i del món!
Circuits per Europa / llargues distàncies / escapades musicals / creuer fluvials…